2024-07-21 20:03

ANCHETĂ la Clinica de Ginecologie din Cluj după ce mai mulţi bebeluşi au murit. Ce acuză părinții

 |  13:00
ANCHETĂ la Clinica de Ginecologie din Cluj după ce mai mulţi bebeluşi au murit. Ce acuză părinții

Sunt acuzaţii grave la adresa medicilor de la Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca după ce mai mulţi bebeluşi au murit la câteva zile de la naştere.

Părinţii spun că micuții ar fi luat o bacterie din spital, însă conducerea spitalului susține ca protocoalele au fost respectate, iar bebeluşii ar fi decedat din cauza complicațiilor.

În cele din urmă Ministerul Sănătăţii și conducerea spitalului au început anchete. 

Copilul uneia dintre familiile care au lansat acuzaţiile s-a născut prematur, după ce mama a fost diagnosticată cu COVID şi a suferit o hemoragie.

La 6-7 zile de la naştere, părinţii spun că medicii au început să dea copilului mai multe antibiotice, fără a-i recolta însă probe, pe motiv că nu există recipiente în spital.

”Tot i-a mai adaugat antibiotice tocmai ca să ascunda faptul că el avea o bacterie, a sperat că o să scape de bacterie fără să mai facă hemocultură ori a făcut și nu ne-a zis nouă” spune tatăl bebelușului mort, Adrian Cical, citat de Antena 3.

Conducerea spitalului neagă însă aceste acuzaţii dure şi susține că nu a fost vorba despre o infecție cu o bacterie intraspitalicească.

”Din cei 2 bebelusi cauza decesului la unul dintre ei a fost o prematuritate cu complicații aferente la un Bebeluș din mama covid pozitiv la care culturile bacteriene au infirmat orice forma de infectie.

Bebelușul a fost internat de sâmbătă pe duminica astfel încât luni s a eliberat recoltoarele necesare pt a i se face analizele necesare”  explică la Antena 3 CNN, Prof. Dr. Claudia Gherman - Manager spitalul clinic Judetean de Urgentă Cluj.

Părintii dau vina pe cei de la spital si vor sa li se faca dreptate așa ca au apelat la ajutorul unui avocat.

”Am formulat plangerile penale pentru ucidere din culpa in rem, urmand ca organele competente sa stabileasca care sunt persoanele care sunt vinovate de savarsirea acestei infractiuni, sunt deja inregistrate” explică Sincron Teodora Toma, avocat.

România are printre cele mai sigure spitale din Europa, cu o rată a infecţiilor nosocomiale de doar 2%, însă în realitate cele mai multe infecţii luate de pacienţi din spitale nu sunt raportate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE