2022-08-10 23:06

ANAF, razii de amploare la românii care au făcut AVERI din tranzacționarea CRIPTOMONEDELOR

 |  19:47
ANAF, razii de amploare la românii care au făcut AVERI din tranzacționarea CRIPTOMONEDELOR

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF fac zeci de controale pentru verificarea veniturilor obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor. Până acum au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români, scrie antena3.ro. Tranzacțiile au fost făcute prin intermediul mai multor platforme descentralizate.

"Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Până în prezent, pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro", se arată într-un comunicat al ANAF.

ANAF precizează că au fost identificate și venituri de circa 15 milioane de euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală anunță că vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară sau intenționează să înceapă o astfel de activitate să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE