2024-04-20 16:46

Amenințări și șantaje între Țone și Leonard Petre sau doar dragoste infracțional-electorală?

 |  09:18
Amenințări și șantaje între Țone și Leonard Petre sau doar dragoste infracțional-electorală?

De ce nu s-au aplicat pedepsele stabilite de lege vinovaților implicați în crima câinilor comunitari de la Luica 2013?

În luna februarie a anului 2013, în afara comunei Luica, pe o distanţă de 3 km către comuna Mânăstirea, s-au găsit cadavrele mai multor câini, aproximativ 30. Printre ei, 16 aveau crotalii, semn că fuseseră eliberați dintr-un adăpost de câini. Fapta a generat un amplu scandal mediatic cu sesizări la toate organele abilitate.

”Cruzime fără limită într-o localitate din judeţul Călăraşi unde zeci de câini au fost împuşcaţi şi abandonaţi pe marginea drumului judeţean Luica-Mânăstirea. Câinii erau plini de sânge şi aveau urme de alice de la armele de vânătoare. Se pare că animalele au fost aduse în zonă special pentru a fi omorâte”, informa atunci România TV. "Informaţia este foarte adevărată. În jur de o sută de câini au fost eliberaţi din adăpostul din Olteniţa şi se pare duşi intenţionat la o distanţă mai mare şi împuşcaţi, executaţi, condamnaţi la moarte de către nişte vânători iresponsabili. Nu sunt cazuri singulare. Mai ales primăvara, lucrul ăsta îl fac vânătorii, se distrează. Ei spun, conform legii vânătorilor, că practică un sport. Nu e adevărat, este o crimă. Este o cârdăşie totală între autorităţile locale din Olteniţa care deţin acel ecarisaj şi vânători.", a declarat Marius Marinescu, preşedinte FPAM pentru România TV.

Marinescu a mai declarat că poliţa trebuie să înceapă imediat o anchetă pentru că sancţiunile în astfel de cazuri sunt cu închisoare de până la trei ani de zile. În acelați timp, Carmen Arsene, preşedinte Federaţia pentru Protecţia Animalelor, a spus că se va face o plângere penală la Parchet iar organizația pe care aceasta o conduce va urmări cum se desfășoară cercetările.

Cadavrele patrupedelor s-au ridicat pentru stabilirea cauzei morţii după autopsie. În urma examinărilor efectuate, medicii veterinari au constatat că decesul acestora s-a produs prin împuşcare. Poliția Călărași a informat presa că specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi urmau să efectueze verificări pentru stabilirea categoriei armelor folosite la uciderea animalelor şi a deţinătorilor acestora. S-a întocmit dosar penal cu respectarea Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, pentru identificarea suspecţilor şi tragerea lor la răspundere pentru fapta comisă. Poliția a început o anchetă, dar aceasta a rămas în aer, astfel că despre măcelul organizat atunci nu s-a mai auzit nimic până astăzi. Parchetul Oltenița amuțise.

Fapta abominabilă s-a pierdut în ceața cercetărilor, cu dosare cu tot. Primarul Petre Țone s-a făcut că nu știe nimic. Adăpostul unde erau ținute animalele canine se găsea la acea vreme la Fosta Fialtură de Bumbac Oltenița, locul unde animalele erau ținute într-o mizerie cruntă, serviciu aflat sub administrarea Ecosal, care Ecosal era subordonat Primăriei Oltenița.

Amenințări și șantaje între Țone și Leonard Petre sau doar dragoste infracțional-electorală?
zoom

O sumă de 70.000 RON a ajuns în Ecosal, iar pixul lui Petre Leonard a cheltuit-o. De ce au fost uciși câinii din adăpostul aflat sub administrarea Ecosal-Primărie?

Coincidență sau nu, o sumă în valoare de aproximativ 70.000 de RON, a fost scoasă din bugetul local pentru sterilizarea câinilor din adăpostul amenajat special pentru comunitari. Suma de bani a trecut din buget către Ecosal, unde era director Leonard Petre, apropiat al primarului Petrică Țone. La câteva luni, câinii din acel adăpost au fost găsiți împușcați pe câmp, în zona localităților Luica-Mânăstirea. Primarul Petre Țone nu a justificat în fața Consiliului Local nici până astăzi suma de 70.000 de lei, cum s-a cheltuit fără un deviz și de ce au murit câini prin împușcare, vărsare de sânge care a oripilat o țară și o lume întreagă. Unde au ajuns 700 de milioane de lei vechi ceruți și trimiși apoi pentru sterilizare și crotaliere, dacă nu s-au justificat, iar cei mai mulți dintre câinii din adăpostul administrat de cei doi, Petrică Țone și Leonard Petre, au fost uciși în camp. Leonard Petre și-a dat demisia din funcția de director al Ecosal, fără să arate concret cheltuielile amintite. El a lăsat în urmă situații încurcate, cu urmări grave în contabilitatea Ecosal. Săgeata lui Petre Țone, pe nume Leonard Petre vine la fiecare 4 ani să candideze pentru primărie, deși acesta nu are domiciliul în Oltenița, iar în toată perioada dintre campaniile electorale nu se aude  nimic de vreun Petre Leonard. Vorbim despre o perioadă amnezică. De ce pleacă și vine acest personaj dubios la fiecare 4 ani de alegeri locale? Ce s-a întâmplat cu cei 700 de milioane de lei vechi care au ajuns pe mâna sa la Ecosal și ce știu amândoi Leonard Petre ți Petrică Țone? De ce din patru în patru ani, Leonard Petre vine din partea altui partid, niciodată același? Ce se întâmplă cu procesul din instanță, declanșat de organele de control venite în Ecosal după plecarea acestuia, proces care durează de ani de zile și în care sunt implicate persoane din Ecosal fără complicitate cu el, fără să fi avut o colaborare ori înțelegere?

Amendă de 38.000 de RON ascunsă de Petrică Țone

În perioada 2016-2017, la Ecosal Oltenița a avut loc un control al Curții de Conturi. După verificări, societatea de salubrizare a primit o amendă în valoare de 38.000 RON (380.000.000 ROL). După 2012, la Ecosal au fost numiți pe rând directorii Leonard Petre, Ion Pițoi și Gheorghe Matei. De ce îi apără primarul Petrică Țone pe aceștia, Ion Pițoi ocupând funcția de viceprimar, în mandatul lui Țone 2016-2020? Ce înțelegere există între Țone și Petre Leonard, din vremea căruia neregulile adunate în contabilitate, au dus la un proces pe rol? Oare amenda de 38.000 de lei dată societății de salubrizare are legătură directă cu Petre Leonard, astfel că cei doi se întrec în șantaje și amenințări sau în iubire de conjunctură infracțional-electorală?


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE