2024-04-19 12:02

A fost reținut primarul PSD din judeţul Argeş care ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate

 |  18:01
A fost reținut primarul PSD din judeţul Argeş care ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate

Primarul din Călineşti, judeţul Argeş, Mihai Georgescu, a fost reţinut pentru folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual după ce ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate pentru a o muta pe altă funcţie.

"În ziua de 27 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, şi au reţinut un bărbat de 53 de ani, din Călineşti. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcţionar public, profitând de situaţia de autoritate asupra victimei, precum şi în scopul angajării pe o altă funcţie, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine", a anunţat Poliţia Judeţeană Argeş.

A fost reținut primarul PSD din judeţul Argeş care ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate
zoom
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie dispuse măsuri preventive.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că filiala PNL va strânge semnături în vederea demiterii primarului Mihai Georgescu (PSD). "PNL Arges va demara o strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului care nu vrea să renunţe la funcţie, deşi este acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual!! Primarul PSD din Călineşti, Mihai Georgescu, reţinut, sub acuzaţia de săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual!!", a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea a adăugat că le va sprijini pe femeile aflate în situaţii similare. "Câte fete oare nu au fost abuzate cu manipulări de genul «Eu am ce vreau, am pe cine vreau!... Nu înţelegi viaţa, fata mea!»? Şi câte oare dintre ele au rămas marcate pe viaţă? Ce minte bolnavă să ai ca să-ţi convingi angajata că normalitate la locul de muncă pentru o femeie înseamnă să livreze şi servicii sexuale?! Rog orice persoană care a fost subiectul unei mizerii similare să mă sesizeze. Să îndrăznească să spună public ce i s-a întâmplat! Să nu credeţi că ce a făcut domnişoara de la Călineşti e uşor, să iasă public şi să spună «da, am fost hărţuită!». Şi o felicit pentru curaj!! Şi asigur orice fată, orice femeie, care va sesiza un astfel de abuz că voi fi o voce pentru ea!", a conchis Alina Gorghiu.

Povestea

Potrivit înregistrării care circulă în mediul online, primarul Mihai Georgescu i-ar fi spus respectivei angajate următoarele: „Te pot angaja pe cabinetul meu. Îţi dau 35 de milioane, mă duci, mă aduci, chestii de astea... Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei. Dacă am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea. Îţi asigur tot ce vrei, stabilitate locului de muncă, prime, relaţii tot ce vrei, te duc în lumea bună”.

Se apără

Primarul Mihai Georgescu a postat însă pe contul său de Facebook un punct de vedere legat de subiectul presupusului şantaj sexual. „În urma materialelor calomnioase apărute în ultimele zile, nu am ce să comentez pe acest subiect, nu mă pretez la asemenea inepţii, mă dezic de la toate acuzaţiile, las organele competente să tragă concluziile reale. Personal, nu am hărţuit pe nimeni şi nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puţin unei anagajate a primăriei”, scrie primarul Gerogescu. Acesta susţine că anumite persoane care ar încerca să-i facă rău încă de la preluarea mandatului de primar au apărut în mediul public „cu pasaje dintr-o conversaţie mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată”, care să-i „strice imaginea”. „Mă voi adresa organelor competente în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor care au făcut afirmaţii calomnioase. Până la finalizarea anchetei, dacă va exista una, mă suspend din toate funcţiile mele din PSD. Îmi cer scuze faţă de colegii mei de partid, colegii din primăriei, faţă de familia mea, şi faţă de toţi cei care sunt nevoiţi să ia parte la acest circ”, a scris primarul Mihai Georgescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE