2020-10-20 05:29

Jocuri de culise pentru mazilirea lui Felix Stroe

 |  12:36
Jocuri de culise pentru mazilirea lui Felix Stroe

De mai multe luni de zile circulă zvonuri cum că lui Felix Stroe i se pregăteşte debarcarea, atât de la Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) SA, cât şi de la conducerea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, ca urmare a faptului că s-a poziţionat de partea lui Mihai Tudose, iar Liviu Dragnea nu uită şi nu iartă.

Ca atare, baronul de Teleorman a „ţesut” mai multe aranjamente pentru mazilirea politică a lui Stroe, prin înscăunarea la şefia PSD Constanţa a preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu. Astfel, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, se încheie procesul de evaluare a dosarelor de candidatură pentru conducerea RAJA SA. Pentru postul de director general şi-a depus dosarul în vederea recrutării - conform Ordonanţei nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă -, Felix Stroe, iar pentru director executiv – Aurel Presură.

Teoretic, ar fi o simplă formalitate, de vreme ce nimeni altcineva nu a dorit să candideze, însă, în realitate, după evaluare urmează şi votul în Consiliul Judeţean Constanţa. O şedinţă în care să fie aprobat noul Consiliu de Administraţie al RAJA, respectiv cei doi directori cu mandat de patru ani, ar urma să aibă loc la jumătatea lunii iunie. Aici, însă, ar putea apărea marea problemă pentru Felix Stroe. Dacă pierde şefia RAJA Constanţa, Stroe nu va mai avea nicio putere în faţa social-democraţilor constănţeni, prin urmare, organizarea unor alegeri la nivelul organizaţiei judeţene a PSD l-ar găsi complet descoperit.

Potrivit surselor noastre, între cei care ar urmări „mazilirea” lui Felix Stroe, în afară de Liviu Dragnea, s-ar număra preşedintele CJ Constanța, Horia Ţuţuianu și senatorul Nicolae Moga. Ambii au negat vehement că ar urmări așa ceva, dar  realitatea este că debarcarea lui Stroe este tot mai des discutată în cercurile PSD, dar, surpriză!, şi în cele ale PNL!

Astfel, în schimbul votului consilierilor PNL în Consiliul Judeţean Constanţa, atunci când va intra în dezbatere aprobarea mandatelor pentru RAJA, un liberal ar urma să devină director general interimar al regiei! S-ar fi negociat, spun sursele noastre, ca fostul primar al municipiului Medgidia, Marian Iordache, să preia conducerea interimară a RAJA Constanţa. La nivelul CJ Constanța, din totalul de 37 de consilieri, PSD are 16, PNL are 15, ALDE – 3, iar PMP – 3. Pentru ca mandatul lui Stroe să nu fie validat ar fi nevoie de jumătate plus unu din voturi. Se mizează pe câteva voturi de la PSD, dar nu multe - pentru că există destui consilieri PSD încă fideli lui Stroe -, pe voturile liberalilor şi pe voturile celor de la ALDE. Rămâne de văzut care va fi verdictul în cazul evaluării/validării în CJ Constanţa a mandatelor de la nivelul conducerii RAJA, în special cel al lui Felix Stroe.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE