2021-12-06 18:52

Viorel Simion vrea să intre în ISTORIA boxului românesc

 |  14:32
Viorel Simion vrea să intre în ISTORIA boxului românesc

Viorel Simion luptă să revină în boxul mondial, după un an și jumătate de pauză. De data aceasta la categoria uşoară. Adversarul românului, în meciul transmis în direct de TVR 1 joi, de la 21.30, este ucraineanul Denis Berincik, deţinătorul centurii WBO International, pugilist neînvins până acum în 13 lupte la profesioniști.

Supranumit Bombardierul din Carpaţi, Simion se reinventează la 39 de ani şi încearcă să ajungă la gloria celor patru campioni mondiali români: Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu. Lupta are loc pe 8 octombrie, în Palatul de Gheaţă, din Brovary, lângă Kiev, Ucraina.

Miza este centura WBO Internaţional la categoria uşoară, care îi poate deschide pugilistului român drumul spre titlul mondial. "Am un meci important şi destul de greu, dar am muncit mult pentru asta. Urc două categorii peste ceea ce făceam eu, dar îmi convine, mă simt OK. Sper să şi fac o figură bună, să bat şi să vin cu centura acasă. L-am văzut pe ucrainean, tehnic nu cred că mă depăşeşte, sigur nu mă depăşeşte, dar ca forţă, da. Pentru că el vine de la 63,5 kg şi contează câteva grame în plus, dar câteva kilograme... Şi deşi meciul este la el acasă, sunt obişnuit, aşa cum am făcut meciuri frumoase şi în afară - şi în Anglia, şi în America - sper şi acesta să fie unul foarte frumos. Joi seară vă aştept la TVR 1 să mă susţineţi!”, a declarat încrezător pugilistul Viorel Simion.

Viorel Simion este medaliat cu bronz, ca amator, la europene şi mondiale şi participant la Jocurile Olimpice de la Atena. Reprezentantul nostru a deţinut la profesionişti titlul IBF International, la categoria pană şi a adunat 25 de meciuri, din care a pierdut doar 3. O victorie în faţa ucrainianului Denis Berincik l-ar aduce pe reprezentantul nostru în primii 5 la această categorie şi ar putea putea lupta în curând pentru titlul mondial.

De aprtea celaaltă, Denis Berincik este un adverasar redutabil, fost vicecampion olimpic şi mondial la amatori  (la amatori, a fost vicecampion mondial în 2011, în Azerbaidjan şi vicecampion olimpic, în 2012, la Londra). Boxerul din ţara vecină deţine centura WBO International, după ce l-a învins pe filipinezul Cristobal Rosekie.

Până în prezent, doar patru români deţin titlul mondial la box profesionist: Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE