2020-11-26 03:38

Un ROMÂN se va bate pentru TITLUL MONDIAL la categoria grea: E ca o glumă pentru mine

 |  14:30
Un ROMÂN se va bate pentru TITLUL MONDIAL la categoria grea: E ca o glumă pentru mine

Un pugilist roman a primit imensa șansa de a lupta pentru titlul mondial WBO la categoria grea. Pe 6 mai, el va boxa cu deținătorul centurii cu diamante, neozeelandezul Joseph Parker, după ce britanicul Hughie Fury s-a accidentat și a fost nevoit să renunțe.

E vorba de Răzvan Cojanu (30 ani), care are în palmares 16 victorii (12 KO) și 2 înfrângeri (1 KO) la profesioniști, iar în decembrie a câștigat titlul WBO China Zone, după un KO rapid (repriza a doua) în fața chinezului Zhi Yu Wu, notează Agerpres.

''E ca o glumă bună pentru mine, dar îmi place foarte tare. Nu mă așteptam să se întâmple așa. ''Sunt bucuros și vreau să-i mulțumesc lui Hughie Fury că s-a retras, pentru că acum am șansa mea. Nu fiți supărați că Fury s-a retras. Veți avea parte de un meci mai bun. Mulți dintre voi râd acum, dar veți fi surprinși'', a mărturisit Cojanu la sosirea în Noua Zeelandă.

Cojanu ocupă locul 14 în clasamentul WBO la categoria grea, dar are un motiv destul de bun pentru a fi încrezător. El a petrecut mult timp ca sparring partner pentru Parker, în mai multe cantonamente, cel mai recent înaintea meciului cu ucraineanul Aleksandr Dimitrenko, câștigat de neozeelandez în octombrie, pentru centura WBO Oriental. "Îl cunosc din cantonament. Îi știu multe greșeli, îi cunosc multe dintre strategiile folosite cu Dimitrenko și pe care dorea să le   contra lui Fury și îl cunosc și pe el. În cantonament am dat maximum 50, 60, 70 la sută, dar acum voi lupta la sută la sută'', a precizat Cojanu.

"Am venit aici nu să lupt cu Joseph Parker, am venit pentru a vă demonstra vouă și lumii întregi că îl pot face KO pe Parker'', a subliniat Cojanu, care trăiește în Statele Unite.

''Văd meciul mai dificil decât cel cu Fury. Are forță și știe și felul cum boxez. Va fi probabil ultimul meci meci înainte de a pleca în străinătate, așa că îmi doresc să fac un spectacol frumos'', a afirmat şi Parker (25 ani, 1,93 m), care are doar victorii la profesioniști, 22 la număr, dintre care 18 prin KO. El a cucerit centura de campion WBO în decembrie, după ce l-a învins la puncte pe Andy Ruiz Jr.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE