2020-12-04 22:24

Slab în barbă. BUTE, făcut KO de Alvarez în repriza a cincea. Lucian a făcut anunţul despre RETRAGERE

 |  09:24
Slab în barbă. BUTE, făcut KO de Alvarez în repriza a cincea. Lucian a făcut anunţul despre RETRAGERE

Lucian Bute a fost învins de columbianul Eleider Alvarez prin KO în repriza a cincea, vineri seara, la Quebec City, într-un meci la categoria semigrea, meci care a contat pentru o posibilă luptă pentru titlul mondial WBC.

Până în runda a cincea, meciul a fost echilibrat, Bute având oarecum inițiativă. În runda a doua, ambii boxeri s-au ales cu tăieturi, Bute la nas, iar Alvarez la frunte.

 În runda a cincea, românul a fost surprins de Alvarez cu o lovitură de dreapta la figură, iar apoi sud-americanul a expediat și al doilea croşeu, tot cu dreapta, trimițându-l la podea pe fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie. Debusolat total, Bute nu a mai reușit să se ridice.

Alvarez (32 ani), care a câștigat al 22-lea meci al său din tot atâtea disputate în cariera profesionistă (11 KO), va lupta acum pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea cu canadianul Adonis Stevenson, deținătorul centurii.

Alvarez declarase înaintea meciului de la Quebec City că îl va forța pe Bute să se retragă: ''Lupta noastră va fi probabil ca un meci de șah, dar, din cauza unghiului local, meciul va deveni emoțional la un moment dat. Îi voi provoca retragerea definitivă lui Lucian Bute, pe 24 februarie''.

“O să mă gândesc dacă mă retrag”

Lucian Bute susţine că are nevoie de o perioadă de reflecție înainte de a lua o decizie în privința viitorului carierei sale pugilistice. "Nu pot spune acum dacă mă voi retrage. În acest moment aș putea afirma că nu. Însă poate că, după una sau două luni de repaus, nu voi mai avea dorința de a continua. Consider că am fost în meci. Mă simțeam foarte confortabil și am lăsat mâinile să plece, însă el m-a surprins cu dreapta sa. Astfel de lucruri se pot întâmpla în lumea boxului. Toate înfrângerile fac rău și nu pot spune că aceasta a fost cea mai dură pe care am suferit-o. Am acum nevoie însă de o pauză", a spus boxerul român.

Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, ar putea boxa din nou cu canadianul de origine haitiană Jean Pascal, dacă nu se va retrage din activitate. Bute a mai luptat cu Pascal, fiind învins la puncte în 2014, tot la categoria semigrea. Boxerul gălățean a suferit a patra sa înfrângere din cariera profesionistă (2 KO), care mai cuprinde 32 de victorii (25 KO) și un meci egal, notează Agerpres. Bute nu are nicio victorie în ultimele sale trei meciuri, pierzând două (cu James DeGale) și terminând altul al egalitate (cu Badou Jack).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE