2020-11-30 09:39

Revanșa Fury - Kliciko pe 29 octombrie. Ucraineanul crede că va recăpăta centurile pierdute

 |  20:01
Revanșa Fury - Kliciko pe 29 octombrie. Ucraineanul crede că va recăpăta centurile pierdute

S-a decis data la care va avea loc un meci de box foarte așteptat: revanșa dintre Tyson Fury şi Wladimir Kliciko a fost programat pe 29 octombrie, la Manchester (Anglia), în Manchester Arena, informează AFP. Sunt în joc titlurile mondiale WBA și WBO la categoria grea.

Iniţial programată pe 9 iulie, revanşa dintre cei doi a fost amânată din cauza unei accidentări a britanicului, care şi-a luxat glezna în timp ce alerga.

„Suntem încântaţi că putem boxa din nou, şi mai ales că meciul va avea loc în Manchester. După discuţii dificile am ajuns la o înţelegere asupra datei de disuputare, iar acum ne putem concentra asupra meciului pentru a le oferi fanilor ceea ce aşteaptă", a declarat, Peter Fury, unchiul şi antrenorul lui Tyson, citat de AFP.

La rândul lor, reprezentanții echipei lui Kliciko s-au declarat „fericiți” că în sfârșit știu data la care cei doi vor boxa și s-au arătat încrezători în șansele ucraineanului: „Este minunat că evenimentul va avea loc la Manchester, una dintre cele mai bune săli din lume, unde am văzut o mulţime de lupte. Wladimir va fi în cea mai bună formă pe 29 octombrie şi suntem încrezători că va putea recuceri centurile pierdute".

Wladimir Kliciko, în vârstă de 39 de ani, a deţinut cel puţin un titlu mondial în ultimii nouă ani, dar a fost învins la puncte de Fury (115-112, 115-112, 116-111), înregistrând prima înfrângere în ultimii 11 ani, în noiembrie 2015. În urma eşecului, ucraineanul a pierdut centurile WBA, IBF şi WBO, la categoria grea. Cariera sa numără 64 victorii şi 4 înfrângeri.

Tyson Fury este al şaptelea pugilist englez care deţine unul sau mai multe titluri la categoria grea, după Bob Fitzsimmons, Lennox Lewis, Herbie Hide, Franck Bruno, Henry Akinwande şi David Haye. În vârstă de 28 ani, Tyson are în palmares 28 de victorii din 28 meciuri,

Fury a pus capăt invincibilităţii de 11 ani a lui Kliciko în noiembrie 2015, când a obţinut o victorie neaşteptată la puncte la Dusseldorf şi a intrat în posesia titlurilor WBA, IBF şi WBO. Între timp, Fury a fost deposedat de centura IBF, deoarece a preferat revanşa cu Kliciko în locul unui meci obligatoriu cu challenger-ul desemnat de IBF. Centura mondială IBF a ajuns între timp la britanicul Anthony Joshua.

Pe pagina sa de Twitter, Kliciko s-a arătat încrezător că va câştiga revanşa: ''În sfârşit meciul a fost fixat. Voi repara greşeala mea pe 29 octombrie la Manchester Arena. Ne vedem acolo’'.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-09-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE