2020-11-29 16:14

EXCLUSIV. Singurul pugilist român calificat la Rio țintește aurul

 |  17:51
EXCLUSIV. Singurul pugilist român calificat la Rio țintește aurul

Nobila artă, sportul care a adus nu mai puţin de 25 de medalii olimpice de-a lungul anilor, va trimite în Brazilia un singur pugilist, pe supergreul Mihai Nistor. Ieşeanul în vârstă de 26 de ani a declarat, pentru PUTEREA, că nu ia în calcul o altă variantă decât aurul olimpic pentru a compensa toate sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă de-a lungul carierei.

Neînvins în vreo competiţie organizată în ultimii doi ani, Nistor este şi deţinătorul centurii profesioniste AIBA după ce l-a făcut KO pe germanul Erik Pfeifer, cel pe care l-ar putea întâlni şi la Rio de Janeiro luna viitoare. În total, 18 pugilişti sunt calificaţi pentru turneul final de la Jocurile Olimpice. Pe o parte, românul i-a întâlnit deja şi chiar i-a învins. “Marele lor avantaj e statura. Cam toţi sunt mai înalţi ca mine, iar asta mă încurcă, sincer să fiu, dar în ultima perioadă m-am pregătit special pentru a compensa acest handicap”, a afirmat cvintuplul campion naţional.

Aflat în cantonament la Assisi, unde se pregăteşte alături de lotul italian, românul crede în şansa lui. “Ce aş vrea la Rio? Medalie au luat mulţi, aurul doar unul singur. Vreau aurul ca Nicolae Linca! Pentru asta merg în Brazilia, sincer nu mă interesează pe ce parte a tabloului mă voi afla. Sunt valori apropiate. Din păcate, nu totul depinde de mine, aşa că voi încerca să îi fac KO pe toţi, să fiu sigur”, a mai spus Nistor pentru PUTEREA. De săptămâna viitoare, campionul român se va întoarce la Bucureşti, unde va rămâne până la plecarea la Rio, programată pentru 24 iulie. Deşi practic va fi singurul care reprezintă boxul românesc, Mihai este sigur pe el: ”Nu simt nicio presiune, să fiu sincer. Asta este situaţia boxului în momentul ăsta. Vreau aurul, dar nu mă simt presat. Sunt liniştit şi încrezător.”

Analiza contracandidaţilor

Nistor a ţinut să îi menţioneze pe cei care sunt, în opinia sa, principalii săi adversari. Unul dintre ei, Filip Hrgovic, campion european anul trecut, a fost victima sa în finala Centurii de Aur, organizată la Iaşi luna aceasta, de altfel ultimul meci oficial al românului înainte de Rio.

“A fost o revanşă pe care mi-am luat-o, însă e important ce vom face la Rio. Este un grup de 5-6 sportivi cu şanse relativ egale, dar sunt sigur că pot face diferenţa”, a mai spus Nistor. Printre cei menţionaţi de pugilist se află francezul Tony Yoka, nimeni altul decât campionul mondial en-titre.

“Ne-am întâlnit în 2013, era primul meu meci în WSB, am pierdut la puncte, însă acum cred că situaţia s-a schimbat. Sunt mult mai încrezător”, a prefaţat cel poreclit “Piatra” o posibilă confruntare cu Yoka. Şi germanul Erik Pfeifer, cel pe care l-a deposedat de centura AIBA Pro, se află pe listă. “Va fi greu. L-am făcut KO ultima oară, dar el a mai pierdut o dată înainte de limită, aşa că nu cred că va mai fi la fel de fresh”.

De asemenea, fostul său coleg din WSB, britanicul Joe Joyce, şi azerul Magomedrasul Majidov sunt urmăriţi cu atenţie de pugilistul român. “Cu Joe am fost în aceeaşi echipă în WSB, are nişte lacune de care pot profita, în timp ce pe azer l-am întâlnit acum vreo trei ani. Am pierdut prin descalificare din cauza protezei. Până atunci, îl bătusem clar”, a mai afirmat Nistor, care a adunat 90 de victorii şi 10 înfrângeri la amatori.

Şi-a schimbat antrenorul

Începând din luna martie, Mihai a renunţat la vechiul său antrenor, Relu Auraş, iar pregătirea pentru JO o face alături de Vali Vrânceanu, cel care i-a coordonat drumul în urmă cu câţiva ani pentru prima medalie internaţională. “Sincer, nu mai voiam să simt că fac muncă în folosul comunităţii. Am un nou antrenoir, am colaborat şi înainte, m-a ajutat să iau medalie la Europene. Îmi pare rău doar că nu am luat decizia asta înainte. Mă simt mult mai în formă decât anul trecut”, a mai declarat campionul mondial.

Rezultatele românilor la ultimele 4 ediţii ale JO:

2012

• Bogdan Juratoni (categoria mijlocie) – optimi de finală, primul meci

Mihaela Lăcătuş (categoria uşoară) – optimi de finală, primul meci

2008

• Georgian Popescu (categoria uşoară) – sferturile de finală, meciul 3

Ionuţ Gheorghe (categoria welter) – optimi de finală, meciul 2

2004

• Viorel Simion (categoria pană) – sferturi de finală, meciul 3

Ionuţ Gheorghe (categoria welter) – medalie de bronz

Marian Simion (categoria mijlocie) – optimi de finală, primul meci

2000

• Marian Velicu (categoria muscă uşoară) – optimi de finală, meciul 2

• Bogdan Dobrescu (categoria muscă) – optimi de finală, meciul 2

• George Olteanu (categoria cocoş) – sferturi de finală, meciul 3

• Ovidiu Bobîrnat (categoria pană) – turul 1

• Gheorghe Lungu (categoria uşoară) – optimi de finală, meciul 2

• Dorel Simion (categoria welter) – medalie de bronz

• Marian Simion (categoria mijlocie uşoară) – medalie de argint, vicecampion olimpic

• Adrian Diaconu (categoria mijlocie) – sferturi de finală, meciul 3

• Claudiu Râşco (categoria semigrea) – primul tur

• Constantin Onofrei (categoria grea) – optimi de finală, primul meci


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE