2020-11-30 05:55

LUCIAN BUTE – BADOU JACK, duminică dimineaţă ora 06.30, Digisport 1. Bute: “Sunt outsider. El e campionul şi trebuie să-l înving clar”

 |  15:32
LUCIAN BUTE – BADOU JACK, duminică dimineaţă ora 06.30, Digisport 1. Bute: “Sunt outsider. El e campionul şi trebuie să-l înving clar”

Florentin Dincă

Lucian Bute (36 ani) se va afla în chiar dimineaţa de Paşti în faţa unui nou obstacol spre visul său cel mare, meciul pentru unificarea titlului mondial IBF. Adversarul său, suedezul de origine gambiană Badou Jack, este un adversar feroce, campionul mondial WBC, centură care va fi pusă în joc în meciul cu Bute, într-o gală ce va avea loc pe arena DC Armory din Washington.

Pe lângă duelul dintre Bute și Jack, va avea loc și confruntarea dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, și mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii celor două lupte vor lupta în acest an într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie.

"Va fi al treilea meci pentru mine în opt luni și totul e pozitiv în jurul meu. Nu m-am mai simțit așa de ani, iar o prestație bună pe 30 aprilie mă va aduce pe buzele tuturor drept cel mai bun supermijlocie al momentului. Acesta este obiectivul meu, nu numai acela de a câștiga centura WBC, dar și de a reuși o evoluție bună pentru fanii mei. Pot aduce ceva diferit în ring decât ultimii săi doi adversari și să îl surprind, cum am făcut cu DeGale, care a crezut că voi fi o pradă ușoară. Orice îndoieli am avut înaintea meciului cu DeGale au dispărut atunci și acum am încredere că pot câștiga în fața unui campion mondial ... stilul său mi se potrivește. Vom oferi fanilor un meci mare. El e cu siguranță în formă și foarte încrezător. Eu voi aduce un plus de experiență, iar centura verde este în joc. Avem toate ingredientele să ținem suporterii ridicați pe scaune pe 30 aprilie. Vin în acest meci ca un outsider, el este campionul și trebuie să îl înving clar''. ", a declarat Lucian Bute într-un interviu acordat site-ului Fight Hype. Românul vine după un meci pierdut cu DeGale, în care a dus bine trena timp de 12 reprize. Mult mai agresiv şi mai pregătit fizic, Bute s-a considerat nedreptățit de decizia celor trei arbitri, care i-au acordat o victorie netă britanicului.

Centura WBC ar fi un bonus

Bute a precizat că se simte un boxer împlinit, după ce și-a apărat titlul mondial de nouă ori, dar centura de campion mondial WBC ar fi un bonus pentru cariera sa. ''Deja mă simt împlinit, am fost campion mondial și mi-am apărat titlul de nouă ori. Centura verde WBC ar fi un bonus extraordinar în acest moment al carierei. Înainte de a avea șansa la titlul IBF, eram pe drumul către centura WBC la supermijlocie, așa că mă simt norocos și binecuvântat să am această oportunitate. Îi mulțumesc campionului că a acceptat acest meci și echipei mele'', a spus Bute.

Mayweather: “Lucian arată foarte dur. Badou are toate calităţile

Unul dintre cei mai faimoşi boxeri ai tuturor timpurilor, Floyd Mayweather, a promovat meciul pentru Showtime. Americanul l-a lăudat pe Lucian Bute, despre care a spus că loveşte bine şi e greu să lupţi împotriva sa, în timp ce pe Badou Jack l-a ridicat chiar în slăvi: "Lucian arată foarte dur şi loveşte foarte bine. E dificil să lupţi împotriva lui. În schimb, Badou are toate călităţile ", a spus Mayweather, care s-a ferit să spună cine este favoritul după părerea sa, însă are o mare dorinţă: “Sper să avem un KO în acest meci”.

Şi-a urmărit live adversarul la ultimele două meciuri

Chiar dacă românul își studiază atent adversarii pe video, acum, parcă o premoniţie l-a adus în sală la cele două meciuri de anul trecut ale lui Badou Jack, când suedezul s-a impus de fiecare dată: ''De fiecare dată a avut o prestație excelentă și a obținut victorii meritate în fața unor oponenți de valoare. Nu a luat-o pe calea cea ușoară și îl apreciez pentru decizia de a mă accepta drept challenger''.

Gardă inversă

Pugilistul originar din Pechea este de părere că are un uşor avantaj în faţa adversarului său, deoarece are gardă inversă. ''Dacă Jack nu a mai întâlnit un boxer cu gardă inversă, ar putea fi în dezavantajul său. Dar cred că este un profesionist adevărat și dacă a acceptat provocarea mă aștept să fie pregătit pentru stilul meu'', a afirmat Bute.

PALMARES

Lucian Bute

• 36 ani

• 32 de victorii (25 KO)

• 3 înfrângeri

De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a recunoscut învins la puncte în 2014 de canadianul Jean Pascal, iar anul trecut, în luna noiembrie, a pierdut, tot la puncte, meciul cu James DeGale.

Badou Jack

• 32 ani

• 20 de victorii (12 KO)

• 1 înfrângere

Badou a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, în fața americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză iar tatăl gambian, își va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în fața lui George Groves.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-04-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE