2020-11-26 02:36

În sfârşit s-a oficializat lupta. Lucian Bute vs Badou Jack, pe 30 aprilie la Washington

 |  17:43
În sfârşit s-a oficializat lupta. Lucian Bute vs Badou Jack, pe 30 aprilie la Washington

După lungi negocieri cu George Groves, celebrul manager al lui Lucian Bute, Al Haymon, a decis cu cine va lupta românul. Nu cu boxerul britanic, aşa cum se anticipa, ci cu un oponent mai de clasă, Badou Jack, impresariat tot de Haymon. Lupta va avea loc pe 30 aprilie, adică peste fix o lună, însă nu în Canada, a doua casă a lui Bute, ci la Washington.

Meciul dintre Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, și nordicul de culoare Badou Jack, deținătorul centurii de campion WBC la aceeași categorie, se va desfăşura la DC Armory din Washington, care are o capacitate de 10.000 de locuri. Gala din capitala SUA va cuprinde și confruntarea dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, și mexicanul Rogelio Medina. De ce anunţăm asta, pentru că învingătorii celor două lupte urmează să se dueleze într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, cel mai probabil la finalul acestui an. Ar putea fi posibilă o nouă luptă între bute şi DeGale, în faţa căruia pugilistul din Pechea a pierdut la puncte în noiembrie anul trecut.

"Sunt încântat să am această oportunitate extraordinară. Badou Jack este un mare campion și a meritat titlurile mondiale cucerite. Intenționat să mă antrenez din greu și să fiu în cea mai bună formă a carierei mele pe 30 aprilie. Este șansa mea să câștig centura WBA și să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi câștiga și le voi oferi iubitorilor boxului o luptă spectaculoasă", a fost reacţia optimistă a lui Bute. În vârstă de 36 ani, românul a bifat până acum 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri la profesioniști.

Pot învinge orice adversar

Palmaresul lui Badou Jack (32 ani) la profesionişti conţine 20 de victorii (12 prin KO), un egal și o înfrângere. El este deţinătorul titlului mondial WBC de pe 24 aprilie 2015, când l-a învins la puncte, prin unanimitate, pe americanul Anthony Dirrell. Pugilistul cu mamă suedeză şi tată gambian își va pune pentru a doua oară centura în joc, după ce a apărat-o cu succes împotriva lui George Groves. "M-am antrenat din greu pentru acest meci și sunt nerăbdător să urc în ring. Abia aștept să-mi apăr din nou titlul pe 30 aprilie. Sunt cel mai bun supermijlociu din lume și am calitățile necesare să înving orice adversar cu care urc în ring. Sunt focalizat asupra lui Lucian Bute, însă știu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriașă cu James DeGale", a afirmat Badou Jack.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-03-29Parerea ta...

ADI
31 Mar 2016

il ucide
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE