2020-10-22 03:15

De la ringul de box, la dansul pe gheață

 |  16:19
De la ringul de box, la dansul pe gheață

Robert Jitaru și Cristina Cosma sunt două dintre speranțele boxului românesc la o medalie olimpică. Cuplul de pugiliști s-a relaxat, timp de o oră, pe patinoarul din Cișmigiu iar dansul pe gheață a luat locul dansului din ringul de box.

Robert Jitaru și Cristina Cosma profită din plin de puținul timp liber pe care îl au la dispoziție. Dublul campion european la U22 și vicecampioana europeană la aceeași categorie de vârstă s-au distrat la patinoar.

“N-am nici o șansă, aici mă depășește cu mult. E grațioasă în orice face, pe patine mai ales. A fost o experiență nouă pentru mine, e doar a doua oară când mă dau pe patine.” – Robert Jitaru, campion european U22 la box.

De la ringul de box, la dansul pe gheață
zoom

“Un lucru bun pentru mine, că pe patine pot să-l înving, dar în ring nu prea. E un antrenament funny, descoperim mușchi pe care nu știam că îi avem. Mai schimbăm, mai ales acum, pe sfârșit de an. Mai avem doar câteva zile libere și vom începe pregătirea pentru calificări. Ne prinde bine ieșirea asta la patinoar.” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană U22 la box.

 

"Boxul e ca o artă”

Dacă pe gheață a reușit să puncteze la impresia artistica, Cristina Cosma speră să facă același lucru și în ringul de box. “Îmi place foarte mult, dar în timpul liber. E bine să mă detașez de antrenamente și de box puțin. O să iau piruetele de aici, la noi e pas-pivot, cam ca o piruetă, deci pot să mă antrenez aici pentru el” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană U22 la box.

“Și boxul ar trebui să fie grațios. Boxul e ca o artă: mai întâi îl faci cu capul, cu picioarele și apoi cu brațele, dar jocul de picioare contează foarte mult la noi. Dacă ești foarte bine pregătit, poți să-ți permiți să faci și un dans în jurul adversarului, dar depinde de pregătire și experiență” – Robert Jitaru, campion european U22 la box.

De la ringul de box, la dansul pe gheață
zoom

Visul olimpic

Robert Jitaru (21 de ani) și Cristina Cosma (22 de ani) speră la o medalie încă de la prima lor participare la Jocurile Olimpice. Pentru a ajunge la Tokyo, pugiliștii trebuie să treacă de turneul de calificare.

“Ne adunăm forțele acum pentru 2020 și sperăm să fim acolo unde ne dorim” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană U22 la box.

“Ambițioși, mult mai încrezători și ne gândim la o calificare și la o medalie olimpică” – Robert Jitaru, campion european U22 la box.

Biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor împărți în cadrul a două turnee ce vor avea loc anul viitor. Turneul European se va desfăsura în aprilie 2020, la Londra, în vreme ce Turneul Mondial va avea loc în mai 2020, la Paris.

Robert Jitaru are în palmares două medalii de aur la Campionatele Europene U22, la categoria 56 de kilograme, cucerite la edițiile din 2017 (Brăila) și 2018 (Târgu Jiu). Cristina Cosma este viecampioană europeană U22 la categoria 57 kg, performanță reușită la competiția continentală din 2018 (Târgu Jiu).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-12-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE