2020-11-30 09:40

Cutremur în box. Toţi cei 36 de arbitri care au oficiat la Olimpiadă au fost suspendaţi

 |  19:10
Cutremur în box. Toţi cei 36 de arbitri care au oficiat la Olimpiadă au fost suspendaţi

Boxerul român Mihai Nistor a părăsit Jocurile Olimpice de la Rio după o decizie scandaloasă a arbitrilor în meciul cu iordanianul Hussein Iashaish. Românul a protestat, dar n-a avut ce face, decizia fiind luată. În ultimele două luni, Federația Internațională de Box Amator a tot strâns dovezi pentru a-i acuza pe arbitri de corupţie. Ieri a venit şi o decizie preliminară, toţi cei 36 de arbitri care au oficiat la JO au fost suspendaţi provizoriu până la finalizarea anchetei.

Mai mulţi pugilişti prezenţi la Rio au acuzat vehement deciziile unor arbitri. Printre ei şi Mihai Nistor (+91 kg), cel care a fost declarat învins, chiar a controlat aproape în totalitate lupta şi adversarul său a fost numărat de două ori. Pugilistul legitimat la CSA Steaua a fost dat învingător doar de unul dintre cei trei judecători, Liu Ming Li, care i-a acordat victoria lui Nistor cu 29-28. Ceilalţi doi i-au acordat decizia iordanianului, cu acelaşi scor, 29-28.

Şi mai vehement la adresa arbitrilor a fost irlandezul Michael Conan, după ce acesta a fost învins la puncte de rusul Vladimir Nikitin în faza sferturilor de finală. Când a aflat decizia, irlandezul nu s-a sfiit să le arate din ring semne obscene arbitrilor. Degeaba!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE