2020-12-05 16:52

Cristian Ciocan şi-a luat centura înapoi, dar titlul mondial WBO e un vis îndepărtat

 |  20:33
Cristian Ciocan şi-a luat centura înapoi, dar titlul mondial WBO e un vis îndepărtat

Florentin Dincă

Pugilistul Cristian Ciocan (The Hammer) a câştigat sâmbătă noapte titlul european WBO la categoria grea, după ce l-a învins la puncte pe germanul de origine turcă Erkan Teper, într-o gală ce a avut loc la Hamburg. Boxerul originar din Pechea, la fel ca şi Lucian Bute, a mai deţinut centura WBO în urmă cu trei ani.

Ciocan a fost declarat câştigător după cele 12 runde, deciziile celor trei arbitri-judecători fiind 116-112 şi 117-112 pentru român şi 115-113 pentru Teper. Cristian Ciocan, în vârstă de 29 de ani, are în palmares 20 de victorii şi patru înfrângeri. El a mai boxat o dată în acest an, în luna martie, la Bucureşti, când s-a impus prin KO în faţa britanicului Michael Sprott. Înainte de englez, Ciocan îl doborâse şi pe Sherman Williams. La rândul său, Teper era neînvins de 16 meciuri la profesionişti, având 10 lupte câştigate prin KO. Pe lista lui Teper sunt Michael Sprott, Johann Duhaupas, David Price sau Derric Rossy.

Poate în 2018

Cristian a pierdut în februarie 2015 în faţa campionului mondial Tyson Fury. Ciocan, care înainte de meci a renunţat la centura WBO pe care o deţinea, a rezistat atunci 8 reprize în meciul organizat la O2 Arena din Londra. Învingătorul devenea challenger la centurile mondiale ale lui Vladimir Klitschko. Fury l-a învins ulterior pe campionul din Ucraina, însă de curând, depistat pozitiv cu cocaină, britanicul şi-a pierdut centura mondial WBO. În aceste condiţii, titlul la această categorie urmează să fie pus la bătaie, cel mai probabil, la meciul Vladimir Klitschko - Anthony Joshua. Chiar dacă a câştigat cu Erkan, Cristian Ciocan se află în acest moment departe de o eventuală luptă pentru titul mondial WBO. S-a scris că el ar putea deveni peste doar un meci challenger obligatoriu pentru titlul mondial, însă lucrurile nu stau deloc aşa, mai mulţi challengeri fiind mai bine cotaţi, ca Joseph Parker, Andy Ruiz sau Michael Wallinsch. Dacă va continua cu victoriile, Cristian Ciocan ar putea lupta pentru titlul mondial WBO abia în 2018.

Cristian Ciocan şi-a luat centura înapoi, dar titlul mondial WBO e un vis îndepărtat
zoom
Felicitat de naşul Răducan

Cu doar o săptămână înaintea duelului cu Erkan Teper, Ciocan a dat o fugă în România pentru a-şi boteza băieţelul, pe Filip Cristian Evenimentul a avut loc în locul de baştină al pugilistului, la Pechea, iar naşul a fost nimeni altul decât Narcis Răducan, fostul jucător de la Steaua şi Rapid, şi actualul preşedinte la Pandurii Târgu Jiu. De altfel, Răducan este şi naşul de cununie al puglistului, iar înainte şi după meciul cu Teper, oficialul gorjenilor a ţinut să-şi încurajeze şi să-şi felicite finul.

Foto:fanatik.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE