2020-12-05 16:08

Condiţii glumeţe, obiective îndrăzneţe. Pugiliştii români pleacă mâine în Turcia la turneul de calificare la JO

 |  16:25
Condiţii glumeţe, obiective îndrăzneţe. Pugiliştii români pleacă mâine în Turcia la turneul de calificare la JO

Unsprezece pugilişti români, opt băieţi şi trei fete, pleacă mâine spre Samsun (Turcia), unde vor încerca să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Sub îndrumarea antrenorului Napoleon Gheorghe şi Adrian Lăcătuş, tricolorii vor lua parte la turneul european de calificare la care participă 292 de pugiliști din 39 de țări.

Competiția masculină va fi la 10 categorii și oferă în total 30 de bilete pentru Rio, în timp ce turneul feminin se dispută la doar trei categorii (51 kg, 60 kg și 75 kg) și are oferă doar şase calificări pentru JO 2016. Conform antrenorului băieţilor, obiectivul este de cel puţin doi sportivi calificaţi, cele mai mari şanse avându-le Răzvan Andreiana (56 kg), Bogdan Juratoni (75 kg) şi Robert Jitaru (60 kg). Primii trei boxeri la fiecare categorie merg la vară în Brazilia JO. Pe lângă cei trei boxeri, la Samsun vor face deplasarea Amis Enver (49 kg), Alexandru Ioniță (52 kg), Ninel Gheorghe (64 kg), Marian Pița (69 kg) şi Alexandru Machedon (81 kg).

Dureros este că, din cauza problemelor financiare grave cu care se confruntă Federaţia Română de Box, sportivii nu au avut parte, cum era normal, de un cantonament centralizat înaintea acestei competiţii sau de turnee pregătitoare, notează Agerpres. Mai mult decât atât, delegaţia ţării noastre nu are la lot medic, preparator şi psiholog.

Greul Mihai Nistor (+91 kg) este singurul boxer român care a obținut deja calificarea la JO 2016. În afara turneului de la Samsun, AIBA mai organizează alte două turnee de calificare olimpică, la Baku și Sofia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE