2021-05-10 01:12

Box de superclasă la Circul de Stat. Viorel Simon vrea să lupte pentru titlul mondial

 |  18:53
Box de superclasă la Circul de Stat. Viorel Simon vrea să lupte pentru titlul mondial

Florentin Dincă

Circul de Stat din Capitală va fi vineri seară, începând cu ora 20.00, gazda galei de box profesionist Careul de Aşi. Pe lângă greii Bogdan Dinu, Christian Ciocan și Cezar Juratoni, în ring va lupta şi Viorel Simon, care îl va avea în faţă pe belgianul cu origini georgiene, Alexander Miskrtchian. Miza este titlul IBF Intercontinental la categoria pană. “Bombardierul” Simion nici nu concepe să rateze victoria, pentru a avea şansa de a lupta cât de curând pentru titlul mondial cu britanicul Lee Selby.

''Sunt bine pregătit, după o perioadă de antrenamente de două luni și jumătate. Mă simt foarte bine, eu vorbesc mai puțin, dar voi arăta în ring ce pot. Să învingă cel mai bun. Eu voi câștiga. Vreau să lupt pentru titlul mondial'', a declarat Viorel Simion (19 victorii, 1 înfrângere). Antrenorul său, Petre Mateescu, e de părere că elevul său mai are un hop important de trecut înainte de lupta de vineri seară: ''Viorel este în grafic cu pregătirea. A depus o muncă titanică. Joi o să fie primul adversar, cântarul. Apoi, țelul nostru este victoria de vineri''. Astăzi, de la ora 12.30, la Universitatea București, în zona statuilor, va avea loc un antrenament cu public, iar mâine, la Hotelul "Caro", situat pe Bulevardul Barbu Văcărescu, nr.164A, ora 14.00, este programat cântarul oficial.

Greii la putere

În gala de vineri seară trei supergrei români vor delecta publicul prezent. Bogdan Dinu (foto) va încerca să-şi păstreze intact palamaresul de 14 victorii din 14 meciuri. El îl va da piept cu croatul Marino Goles (20 victorii, 5 înfrângeri). ''Mă bucur că am ocazia să lupt în România. Avem în țară mulți boxeri, dar ei trebuie cunoscuți. Vineri o să fie un spectacol incendiar'', a spus Bogdan Dinu, completat de antrenorul său, Stephan Larouche, fostul tehnician al lui Leonard Doroftei şi Lucian Bute: “''Sunt fericit să fiu în România. Bogdan este acum în formă. Mai este o luptă interesantă între Viorel Simion și Alexander Miskirtchian. Vom urmări această confruntare cu atenție”. La rândul său, Christian Ciocan (18 victorii, 4 înfrângeri), care reprezintă Germania, va boxa cu britanicul Michael Sprott (42 victorii, 25 înfrângeri), notează Agerpres. ''Vreau să câștig prin KO. O să îl vedeți pe adevăratul Ciocan în ring'', a spus “The Hammer”. Cezar Juratoni are două KO în cele trei meciuri ale sale la profesionişti şi va întâlni un pugilist cu un palmares mai puţin obişnuit în lumea boxului, pe maghiarul Gabor Farkas (7 victorii, 38 înfrângeri, 6 remize). ''Urmează al patrulea meci pentru mine. Vreau să îi trimit pe toți adversarii acasă'', a încheiat Juratoni.

Programul galei

• CATEGORIA SUPERUŞOARĂ (63,5 KG)

   David Theroux (Canada) - Gyula Vajda (Ungaria)

• CATEGORIA SUPERUŞOARĂ (63,5 KG)

   DANIEL BUCIUC (România) - Attila Horvath (Ungaria)

• CATEGORIA SEMIMIJLOCIE (66,7 KG)

   DANIEL BĂDULESCU (România) - Antal Racz (Ungaria)

• CATEGORIA SEMIMIJLOCIE (66,7 KG)

   ERONIM ARĂDOAIE (România) - Kamil Wybraniec (Polonia)

• CATEGORIA SUPERGREA (+90,7 KG)

   CEZAR JURATONI (România) - Gabor Farkas (Ungaria)

• CATEGORIA SUPERGREA (+90,7 KG)

   Adrian Granat (Suedia) - Samir Kurtagic (Austria)

• CATEGORIA SUPERGREA (+90,7 KG)

   Christian Ciocan (Germania) - Michael Sprott (Marea Britanie)

• CATEGORIA SUPERGREA (+90,7 KG)

   BOGDAN DINU (România) - Mario Goles (Croația)

• CATEGORIA PANĂ (CAT. 57,1 KG)

   VIOREL SIMION ( România) - Alexander Miskirtchian (Belgia)


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE