2020-11-26 08:47

“Bombardierul” Viorel Simion îşi apără centura IBF Intercontinental în faţa spanionului Andoni Gago Lopez. “Nu va rezista şapte reprize”

 |  19:18
“Bombardierul” Viorel Simion îşi apără centura IBF Intercontinental în faţa spanionului Andoni Gago Lopez. “Nu va rezista şapte reprize”

Circul Globus din Capitală găzduieşte vineri gala “Bombardament în Arenă”, titulatură după numele de scenă al lui Viorel Simion, “Bombardierul”. Pugilistul român îşi apără centura IBF Intercontinental în faţa ibericului Andoni Gago Lopez, chellengerul obligatoriu impus de IBF, după ce acesta şi-a câştigat acest privilegiu în urma victoriei din primăvară prin KO în prima rundă în faţa maghiarului Robert Laki.

Main-eventul galei din Capitală este prevăzut a se disputa pe durata a 12 reprize. Viorel Simion vrea însă să încheie meciul mai repede, maxim în repriza a şaptea, fiind decis să facă spectacol şi să obţină a 21-a victorie a sa din carieră. În cazul scontatei victorii, Viorel îşi va face astfel un cadoul la împlinirea a 35 de ani,  vârstă pe care o va bifa chiar săptămâna viitoare. ”L-am studiat foarte bine pe Gago, este un sportiv cu o capacitate de efort mare, îl respect, dar victoria va fi a mea. Nu cred că poate să stea zece runde. Mai mult de 7 nu va rezista, pentru că sunt foarte bine pregătit”, a declarat Viorel Simion. Adversarul, care a ajuns la Bucureşti cu mari emoţii, având rău de avion, i-a replicat imediat: ”Este părerea lui. Până la urmă este un meci de box, unde se poate întâmpla orice. Vom vorbi în ring”.

Simion a cucerit titlul IBF Inter-Continental pe 18 martie, tot la Circul Globus, după ce l-a învins la puncte, după 12 reprize, pe belgianul de origine armeană Alexander Miskirtchian. Românul (34 ani) are în palmares 20 de victorii (9 KO) și o înfrângere la profesioniști, în timp ce ibericul are 15 victorii (5 KO), două eșecuri și un meci nul. În cazul în care românul va obţine victoria, pentru el ar putea urma mult visata revanşă cu Lee Selby.

Astăzi cei doi au programat un antrenament cu public la un complex comercial din vestul Capitalei, iar mâine e programat cântarul oficial. În aceeași gală vor putea fi urmăriți alți boxeri români promițători, doi dintre ei campioni mondiali la tineret, greul Bogdan Dinu și semimijlociul Flavius Biea, ambii neînvinși la profesioniști. Ceilalţi, Cezar Juratoni, Daniel Buciuc și Eronim Arădoaie, vor avea şi ei parte de adversari pe măsură.

Fight card-ul galei

Categoria welter (4 reprize)

Daniel Buciuc (România) - Boian Aleksandrov (Bulgaria)

Cat. super welter (4 reprize)

Eronim Arădoaie (România) - Stanislav Nenkov (Bulgaria)

Cat. grea (4 reprize)

Cezar Juratoni (România) - Mladen Manev (Bulgaria)

Cat. welter (8 reprize)

Flavius Biea (România) - Roman Seliverstov (Bulgaria)

Cat. grea (10 reprize)

Bogdan Dinu (România) - Davit Gorghiladze (Georgia)

Titlul IBF Inter-Continental - cat. pană (12 reprize)

Viorel Simion — Andoni Gago (Spania)


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE