2020-10-20 00:33

Retragere-ȘOC din naționala de BASCHET a României

 |  16:41
Retragere-ȘOC din naționala de BASCHET a României

Unul dintre "stâlpii" naționalei de baschet a României și-a anunțat retragerea de sub tricolor. Motivul? Îl spune chiar el. Problemele de sănătate cu care s-a confruntat de ceva vreme încoace, din pricina cărora nici nu a mai evoluat în ultimii doi ani la prima reprezentativă.

Printr-un mesaj public, dar şi într-o scrisoare adresată FR Baschet, Vlad Moldoveanu şi-a anunţat, vineri, retragerea din echipa naţională. Totuși, el va continua să joace, însă doar la echipa de club, Ifaistos Limnou, din Grecia.

”O decizie grea. Ţin să mulţumesc federaţiei şi preşedintelui acesteia, Horia Păun, pentru înţelegere. Nu a fost o decizie uşoară, îmi doream să evoluez pentru naţională şi tot timpul a fost o onoare. Din păcate, ultimii doi ani au fost grei pentru mine din punct de vedere fizic. Îmi doresc să mai joc câţiva ani la un nivel înalt şi din această cauză am hotărât că e mai bine să fac un pas în spate când vine vorba de naţională, deoarece orice moment pe care îl am liber sau cu pauza de la meciuri, poate fi folosit pentru recuperare fizică. Echipamentul de joc al naţionalei va fi întodeauna cel mai important tricou purtat vreodată. Hai, România!”, a transmis Vlad Moldoveanu.

Vlad Moldoveanu, care este fiul preşedintelului de onoare al FRB şi oficial al FIBA, Carmen Tocală, are 31 de ani, şi a fost component al loturilor naţionale la nivel de juniori şi seniori încă de la 16 ani.

La nivel de club el a evoluat în mai multe campionate din Europa, între care Italia, Franţa, Estonia, Polonia, Turcia şi Grecia. În România a jucat la “U” Banca Transilvania Cluj.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE