2020-12-05 13:52

SOS kartingul din Constanța. Campionii naționali, pe cale de dispariţie!

 |  19:50
SOS kartingul din Constanța. Campionii naționali, pe cale de dispariţie!

Marius Florian

Clubul de karting din Constanța are o vechime de un deceniu şi jumătate. Aici au fost antrenați peste 300 de copii constănțeni, iar anul acesta au fost înscriși aproximativ 40 de copii, dornici să practice sportul cu motor. Numai că, gruparea Sportiv Tomis Kart riscă desființarea!

Într-un an și jumătate, nu s-a putut găsi o soluție sau nu se dorește ca activitatea de karting să se desfășoare în continuare în spațiul de la Palatul Copiilor și să se încheie un alt contract de închiriere sau de colaborare. Pe 19 noiembrie a.c., clubul a primit citaţia având ca obiect dosarul de evacuare nr. 28022/212/2015, care îl pune în imposibilitatea de a desfășura activitatea, cu toate că locația este destinată tuturor copiilor din Constanța!

Pe data de 13.01.2016 este termenul de judecată în vederea evacuării.

„Cea mai gravă e evacuarea și desființarea clubului de karting. Ne-au dat în judecată și se ascund în spatele unei Hotărâri de Guvern, care trenează de un an și jumătate de când domnul director a fost numit în funcție. De aici apar numai și numai probleme. E foarte grav pentru noi. Nu avem o altă relocare, copiii au rezultate deosebite în campionate, chiar pe primul loc pe țară. Mi-e greu să le spun la 40 de copii că am încheiat. Plus, nu mai e nici cercul de karting şi nici un alt club care să îi preia. Deci, e o situație dramatică! (...) A apărut un ordin de ministru în luna iulie, nr. 4624, la art. 51 alin. 1, şi anume că la venituri proprii extrabugetare se pot face închirieri. Deci, dacă se dorea să se mențină activitatea, se putea! Mai există situații pentru protocoale. Când eram somați de un an să părăsim locația, ei încheiau contracte de protocol! E clar că e o rea voință din punctul meu de vedere! Locația se întinde peste 10 ha. Poate sunt interese ascunse, nu am nici o dovadă, dar mă gândesc și la asta... S-a făcut solicitarea unui teren de pe str. Primăverii pentru o firmă și atunci a fost schimbat directorul că nu a acceptat lucrul ăsta. De atunci au început problemele! Suntem ultimii mohicani care ne mai batem cu ei, că restul au fost dați afară... Pur și simplu închidem total kartingul în județul Constanța...”, a spus administratorul clubului, Gigel Băcioiu, pentru PUTEREA.

SOS kartingul din Constanța. Campionii naționali, pe cale de dispariţie!
zoom
Clubul Sportiv Tomis Kart Constanța a avut numeroase rezultate în Campionatul Național de Karting cu piloți constănțeni, instruiți și inițiați pe pista de karting de la Palatul Copiilor Constanța: Campion Național la clasa KID, Vicecampion Național la clasa KID, locul III la clasa KID, Vicecampion Național la clasa PUFO, Vicecampion Național la clasa KF Junior. Fundația Tomis Kart și Clubul Sportiv Tomis Kart Constanța sunt recunoscute de Automobil Club Român și Federația Română de Karting pentru desfășurarea cursurilor de inițiere în cadrul școlii de karting cu personal calificat.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-12-15

Mai multe imagini:
SOS kartingul din Constanța. Campionii naționali, pe cale de dispariţie!
zoom
SOS kartingul din Constanța. Campionii naționali, pe cale de dispariţie!
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE