2020-10-28 10:00

Simone Tempestini s-a impus în Raliul Argeșului

 |  11:30
Simone Tempestini s-a impus în Raliul Argeșului

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a câștigat Raliul Argeșului pentru al doilea an consecutiv, reușind să se impună în 5 dintre cele 6 probe speciale ale rundei care a deschis Campionatul Național de Raliuri Betano.

La primul lor raliu cu Skoda Fabia R5, reprezentanții Napoca Rally Academy au încheiat cei 104,6 kilometri de probe speciale în 55 de minute și 34 de secunde. Grație acestui succes, FRAS și Betano le-au oferit un cec în valoare de 1.000 de euro, sumă pe care o va primi fiecare câștigător de etapă din acest sezon. Locul secund la open în Raliului Argeșului a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). La 01:13,8 în urma lui Simone, Gîrtofan s-a declarat mulțumit de rezultat, performanța din Argeș reprezentând podiumul cu numărul 13 pentru echipajul condus

de dublul campion național absolut.

Revenit după aproape două decenii pe asfaltul din Argeș, Alexandru Pițigoi a ratat poziția a doua chiar pe ultima probă specială, când a fost mai lent cu 8,9 secunde decât Gîrtofan. Pe un Porsche 911 GT3 CUP, Pițigoi, avându-l în dreapta pe Anton Avram, a încheiat Raliul Argeșului cu un timp total de 56:55,0.

Pe lângă primul său podium open după 12 ani de pauză la raliuri, pilotul bucureștean rămâne și cu bucuria din prima parte a zilei de duminică, atunci când a „bătut” Transfăgărășanul. Acesta a încheiat cei 15,1 kilometri de pe PS5 în 7:02,70, fiind mai rapid cu 7,1 secunde decât Tempestini și cu 11,6 secunde în fața lui Gîrtofan.

Deoarece Pițigoi este la Clasa N12, care nu contează în clasamentul general FIA, Vali Porcișteanu, care a avut al patrulea timp al raliului, este pe 3 după această primă etapă, cu un total de 29 de puncte acumulate. Favoritul publicului argeșean, Porcișteanu a fost de asemenea o surpriză de ultim moment pe lista de înscrieri. Campionul național absolut din 2011 a concurat la această ediție pe un Mitsubishi Lancer Evo 9, cu care a și câștigat clasa RC2N.

În Top 10 Open al Raliului Argeșului 2020 s-au mai clasat echipajele Cristi Dolofan/Petre Tobă (Peugeot 208 R5), Bogdan Năstase/Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo 9), Mihai Manole/Marc Banca (Renault Clio R3), Adi Iliescu/Rareș Badea (Mitsubishi Lancer Evo 7), Enis Arif/Carmen Poenaru (Skoda Fabia R5).

A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano este Raliul Perla Harghitei, care va fi o rundă comună Brașov-Harghita, în perioada 17-18 iulie


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE