2020-11-29 16:11

Record de prezenţă la debutul Campionatului Naţional de Drift. Etapă I are loc la Prejmer (Braşov), pe 27 şi 28 mai

 |  17:46
Record de prezenţă la debutul Campionatului Naţional de Drift. Etapă I are loc la Prejmer (Braşov), pe 27 şi 28 mai

Etapa inaugurală a primului Campionat Naţional de Drift recunoscut oficial de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului se va disputa în zilele de 27 şi 28 mai pe circuitul de la Prejmer (Braşov). La competiţie şi-au anunţat prezenţa cei mai buni piloţi români şi bulgari ai momentului.

Evenimentul pus în scenă de Romanian Drift Community, clubul desemnat de FRAS să organizeze concursurile de drift în România, reprezintă şi o premieră datorită numărului mare de piloţi înscrişi, nu mai puţin de 45, aceştia urmând să fie repartizaţi de-a lungul campionatului pe două categorii, debutanţi şi profesionişti.

"Datorită pasului uriaş pe care l-am făcut în România cu driftul, şi bulgarii au ales să concureze aici, iar încă de la Prejmer vom avea nu mai puţin de 9 piloţi de la Sud de Dunăre, printre care şi pe Stefan Stefanov, câştigătorul International Drift Grand Prix din aprilie", a declarat Denis Manea, vicepreşedintele Romanian Drift Community şi preşedintele Comisiei de Drift din cadrul FRAS.

Etapa de la Prejmer va debuta sâmbătă, cu sesiunile de antrenamente libere, începând cu ora 10:00, în timp ce calificările sunt programate pentru aceeaşi zi începând cu ora 16:00, pentru debutanţi, şi ora 17:30, pentru profesionişti. Celebrele battle-uri vor avea loc duminică, de la ora 13.00, pentru debutanţi, şi de la ora 15.20 pentru clasa Pro, iar ceremonia de premiere este programată pentru ora 18.00. Forte important de reţinut, intrarea va fi gratuită pentru ambele zile.

Prezenţă selectă

Printre cei care vor lua startul în prima cursă a sezonului se numără câştigătoarea Queen of Europe 2014, Ramona Rusu, care revine la competiţiile autohtone după trei ani, campionul en-titre Sorin Ene, instructorii Academiei de Drift, Gabi Imre şi Marius Mitrache, dar şi doi dintre cei mai tineri piloţi de drift din Europa, Kristalina Stefanova (15 ani) şi Alin Grădinaru (16 ani). "Va fi o adevărată descătuşare a cailor putere la Prejmer, cu o medie de 400 per maşină, iar cea mai puternică are aproximativ 800 de cai. Va fi un spectacol de top", a mai afirmat Manea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE