2020-11-30 06:23

Noul sezon naţional de karting debutează în acest week-end cu trofeul ATA

 |  19:43
Noul sezon naţional de karting debutează în acest week-end cu trofeul ATA

Nu mai puţin de 50 de piloţi, de la toate categoriile de vârstă, vor lua startul în acest week-end, la Cupa Academia Titi Aur (ATA) dedicată kartingului, pe circuitul de pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte care îi poartă numele fostului mare campion la raliu. Karturile pilotate de seniori ating viteza de 100 de km/h în numai 3 secunde şi pot ajunge până la 240 de km/h.

Cupa ATA va fi primul eveniment oficial al anului 2016 în kartingul românesc şi va fi un preambul al campionatului naţional, care va programa un total de 6 etape în acest sezon. Conform lui Gabriel Imre, noul preşedinte al Comisiei de Karting din cadrul FRAS, cele şase etape vor fi împărţite în mod egal între circuitul Titi Aur (Crevedia, Şoseaua Bucureşti-Târgovişte), circuitul Amckart (Tunari) şi cel de la Prejmer, Braşov. Etapele de la Amckart vor reveni în sarcina Romanian Drift Community, asociaţie sportivă care va organiza din acest an şi campionatul naţional de drift, sport recunoscut oficial în premieră de MTS.

Propus pentru această funcţie de Romanian Drift Community, noul partener al campionatului naţional de karting, Imre, care face parte şi din Comisia de Drift, a anunţat că va pune accent în mod special pe atragerea copiilor spre acest sport.

"Suntem conştienţi că aici, în karting, se creşte noua generaţie de piloţi, este o experienţă extraordinară pentru cei mici. Şi mă pot da pe mine ca exemplu. M-am ataşat de acest sport anul trecut, când l-am adus pe fiul meu în vârstă de 10 ani şi am sesizat schimbarea în comportamentul lui. De când merge la karting are rezultate mai bune la şcoală, e mai punctual, mai disciplinat, şi-a dezvoltat atenţia distributivă, reacţiile şi reflexele", a declarat Imre pentru puterea.ro

Noul şef al kartingului autohton i-a asigurat pe toţi părinţii care vor să-şi îndrepte copiii spre karting că, deşi un monopost poate ajunge la o viteză de 60 de kilometri la oră în cazul claselor destinate copiilor, acest sport nu reprezintă niciun fel de pericol. "La karting poţi începe de la 5 ani fără probleme şi totul e foarte sigur. Se poartă un echipament de siguranţă, regulile sunt foarte stricte. Pe cât pare de periculos acest sport, pe atât e de sigur", a mai declarat Gabi Imre.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-04-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE