2020-10-22 03:36

Echipajul Simone Tempestini-Sergiu Sebastian Itu, locul 5 în Rally di Roma Capitale 2020

 |  14:11
Echipajul Simone Tempestini-Sergiu Sebastian Itu, locul 5 în Rally di Roma Capitale 2020

Singurul echipaj care reprezintă România în Campionatul European de Raliuri, format din Simone Tempestini şi Sergiu Sebastian Itu, a terminat pe locul 5 în prima etapă din Campionatul European de Raliuri, Rally di Roma Capitale 2020.

Pe o Skoda Fabia R5, Tempestini a concurat sub steagul României chiar în ţara sa natală. “Sunt un produs al României, sunt mândru să pot reprezenta această ţară în competiţiile internaţionale”, a spus Simone, care la numai 25 de ani are deja patru titluri de campion naţional absolut de raliuri în ţară şi un titlu de campion mondial de juniori în WRC (World Rally Championship).

Echipajul tricolor a avut foarte multe momente bune, fiind chiar şi pe 3 la general. Victoria generală i-a revenit rusului Aleksei Lukianuk, campion european în 2018. Pe 2 s-a clasat dublul campion continental, Giandomenico Basso, iar al treilea a venit Oliver Solberg.

“Sunt încrezător. Am avut multe momente în care am fost pe podium şi foarte aproape de el, iar faptul că noi concurăm cu nişte echipe gigant, mă motivează şi mai tare”, a mai spus Simone, care e pe locul 2 în clasamentul juniorilor din competiţia continentală după această primă rundă. La raliuri, juniorii sunt cei sub 28 de ani.

Nu mai puţin de 90 de echipaje au luat startul la Roma, 46 dintre ele pe modele R5 de ultimă generaţie. Pentru Tempestini ar urma etapa din Letonia, 14-15 august.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE