2020-10-23 13:32

DOLIU în sport. Un mare pilot de Formula 1 a încetat din viață

 |  15:39
DOLIU în sport. Un mare pilot de Formula 1 a încetat din viață

Fostul pilot britanic de Formula 1 Stirling Moos, supranumit "campionul fără coroană", a încetat din viaţă la vârsta de 90 ani, după o lungă suferință, a anunţat soţia sa, citată de Reuters.

Considerat unul dintre cei mai mari piloţi din istoria Formulei 1, Moos nu a reuşit să cucerească însă niciun titlu mondial pe parcursul carierei sale.

Coleg la Mercedes cu argentinianul Juan Manuel Fangio, cvintriplu campion al lumii, britanicul a câştigat 16 Mari Premii în anii 1950-1960.

Sir Stirling Moss a fost de patru ori vicecampion mondial şi a ocupat, locul al treilea în trei ediţii ale Formulei 1, fiind pilotul cu cele mai multe curse câştigate, fără să intre însă şi în posesia titlului de campion.

El a fost primul britanic care a câştigat Marele Premiu al ţării sale, învingându-l pe Manuel Fangio în 1955, pe circuitul de la Aintree.

Britanicul sa obținut în total 212 de victorii. Moss s-a retras din activitate după un grav accident suferit în 1962, în urma căruia a stat în comă timp de o lună şi a rămas parţial paralizat circa şase luni.

"Astăzi lumea sportului a pierdut nu numai o adevărată legendă, ci şi un gentleman. Echipa şi familia Mercedes Motorsport au pierdut un prieten drag. Sir Stirling, ne va fi dor de tine", a transmis Mercedes.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE