2020-12-05 16:28

Ce i-a salvat viaţa lui Fernando Alonso. Pilotul iberic a fost implicat într-un accident violent în prima etapă din F1

 |  18:28
Ce i-a salvat viaţa lui Fernando Alonso. Pilotul iberic a fost implicat într-un accident violent în prima etapă din F1

Pilotul Fernando Alonso a scăpat miraculos dintr-un accident violent petrecut în cursa inaugurală a noului sezon din Formula 1, în Marele Premiu al Australiei de la Melbourne. Jurnaliştii de la cotidianul spaniol AS au ajuns la concluzia că zylonul, materialul din care este confecţionat habitaclul monoposturilor, a fost salvarea pilotului iberic.

Alonso a lovit cu roata sa stângă, la 310 kilometri pe oră, eleronul spate al monopostului Haas pilotat de mexicanul Esteban Gutierrez, a lovit un parapet lateral, s-a rotit de două ori în aer, iar apoi s-a izbit violent, într-un final, de un parapet de protecție. Toată lumea se aştepta ca Alonso să rămână încarcerat şi să fie accidentat grav, însă, miraculos, dublul campion mondial a ieșit pe propriile picioare dintre fiarele controsionate ale monopostului său şi şi-a salutat fanii îngroziţi.

Fibra sintetică Zylon, fabricată de japonezii de la Toyobo, este mai rezistentă de 10 ori decât oţelul şi cu 60% decât kevlarul, material din care sunt confecţionate căştile piloţilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE