2020-12-02 05:32

Alin Grădinaru, pentru a patra oară consecutiv campion naţional la motocross

 |  17:16
Alin Grădinaru, pentru a patra oară consecutiv campion naţional la motocross

După ce anul trecut a devenit campion naţional la motocross, clasa MX-2, atât la juniori, cât şi la seniori, pilotul în vârstă de numai 16 ani, Alin Grădinaru, s-a impus din nou la această clasă, reuşind al patrulea titlu consecutiv şi al cincilea din carieră. În paralel, acesta a concurat cu succes şi în competiţiile de drift, duelându-se direct cu maeştrii acestei discipline, devenită oficial sport în România din acest an.

La numai 4 ani, Alin conducea deja un scuter, pentru că la 8 ani să ia parte la primele sale competiţii de motocross, iar de la 14 ani a început să ia şi primele lecţii de drift. Peste numai un an, în 2014, Alin Grădinaru avea să devină cel mai tânăr pilot din istoria King of Europe, echivalentul Campionatului European la drift. De anul acesta este şi unul dintre membrii Romanian Drift Community după ce în 2014, la Grand Prix-ul de la Bucureşti, a reuşit o clasare în Top 16. În prezent, pilotează un BMW e36 de 320 de cai putere.

Anul acesta, la motocross, clasa MX-2 juniori, nu a avut rival, reuşind să îl depăşească pe următorul clasat cu 23 de puncte în clasamentul general. Premierea pentru campionii sezonului în motociclismul românesc a avut loc sâmbătă, la Institutul Naţional de Statistică, sub stindardul Federaţiei de Motociclism, iar la urcarea pe podium, Alin Grădinaru a primit tricoul de campion chiar de la primul său antrenor, Alexandru Enceanu.

"A fost un an foarte bun pentru mine. În primul rând îi mulţumesc mamei mele, care m-a susţinut necondiţionat. La motocross, am reuşit să mă impun din nou, iar la drift am căpătat experienţă. Cu siguranţă, vreau să particip la toate etapele din sezonul viitor şi sper să obţin cel puţin o clasare în Top 4", a spus pilotul în vârstă de 16 ani legitimat la motocross la CSM Bucureşti, iar la drift la ACS Romanian Drift Community.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE