2024-04-19 09:45

Accident teribil în Raliul Iașiului. Pilotul Adrian Răspopa a decedat

 |  15:10
Accident teribil în Raliul Iașiului. Pilotul Adrian Răspopa a decedat

UPDATE: Pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața în urma accidentului grav petrecut sâmbătă, la Raliul Iașiului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat, a anunțat Federația Română de Automobilism Sportiv. Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei. La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Știrea inițială:

Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă, sâmbătă, după ce bolidul condus de pilotul Adrian Răspopa a fost implicat într-un accident rutier grav în zona Hadâmbu. 

Din primele informaţii, Adrian Răspopa a fost încarcerat, în timp ce copilotul Cosmin Diacu a reușit să iasă singur din maşină. Cei doi au fost transportați cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi. Din păcate, pilotul Adrian Răspopa este în comă, iar medicii fac eforturi să îi salveze viaţa.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că acesta a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. "Este într-o stare critică, în şoc hipovolemic, comă post resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigaţii şi se iau decizii în ceea ce priveşte necesitatea resuscitării în continuare şi a intrării în sala de operaţie. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI şi Urgenţe şi clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru menţinerea în viaţă", a explicat prof. univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

"Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează", au anunţat organizatorii, pe pagina de socializare a evenimentului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE