2020-10-28 10:09

Iftimoaie se retrage pe 6 august. Top 5 momente memorabile ale marelui campion

 |  18:50
Iftimoaie se retrage pe 6 august. Top 5 momente memorabile ale marelui campion

Unul dintre cei mai populari luptători care a urcat vreodată în ring în galele din România, Ionuț Iftimoaie, a decis să renunțe definitiv la cariera sportivă și nu oricum, ci cu o confruntare de senzație în fața a 30.000 de oameni. Pe 6 august, în orașul său natal Comănești, Iftimoaie îl va întâlni pe campionul mondial Jorge Loren în meciul său de retragere, transmis în direct la nivel mondial prin intermediul rețelei Eurosport. Va fi pentru ultima oară când publicul român va avea ocazia să îl vadă la treabă pe cel care a reușit să devină idol pentru mii de copii și să ridice zeci de mii de spectatri în picioare la meciurile sale. PUTEREA a realizat un top 5 al celor mai importante momente din cariera sa în România.

1. S-a accidentat grav la primul meci în Local Kombat

În momentul în care a ajuns în România, Ionuț Iftimoaie avea deja un trecut în acest sport și luptase sub sigla K-1, cel mai mare brand din istoria acestui sport. A fost o țintă pentru media încă din momentul în care a coborât din avion, devenind imediat un personaj datorită carismei sale. Debutul său în România a avut loc în iunie 2004 la Arenele Romane din București. A câștigat la decizie, însă a luptat cu fractură. "Fără ca staful său să știe, a preferat să lupte cu fractură la pumn, deși se accidentase chiar în primele minute. Putea să fie ultimul lui meci, dar s-a recuperat miraculos și a devenit ulterior unul dintre cei mai mari eroi din istoria Local Kombat", dezvăluie acum promotorul Eduard Irimia.

2. Egal cu uriașul Ustinov

Cunoscut pentru faptul că accepta orice provocare și la rândul său prefera să se dueleze cu cei mai puternici luptători, Iftimoaie a avut primul său meci legendar contra uriașului din Rusia, Alexander Ustinov (2,04 m și 135 kg), la Cluj Napoca. Duelul s-a terminat la egalitate, deși în prima repriză, românul a fost la un pas să-l trimită la podea pe colosul care anul acesta, la 39 de ani, va lupta pentru titlul mondial WBA al greilor la box profesionist. "Ustinov era un adevărat monstru, cred că nimeni nu îi dădea vreo șansă lui Ionuț. Diferența de palmares era uriașă, gabaritul la fel. A reușit imposibilul", povestește Octavian Pescaru, comentatorul galei de atunci. Iftimoaie a fost ultimul kickboxer care a reușit să îi pună probleme rusului, care până la retragerea din acest sport a înregistrat numai victorii. Din 2007 a trecut la box profesionist și a înregistrat 33 de victorii și o singură înfrângere (Kubrat Pulev, 2012).

3. Revanșa cu Freddy Kemayo

Anul 2005 cu siguranță a fost cel mai intens din cariera lui Ionuț. După ce în primvară, în Italia, a pierdut, din cauza unei accidentări, în semifinalele piramidei K-1 de la Milano cu Freddy Kemayo (în sferuturi bătuse un alt greu al momentului, Petr Majstorovic), Iftimoaie i-a cerut revanșa francezului. Duelul avea să aibă loc cinci luni mai târziu la Constanța. Într-o sală arhiplină, în care publicul bătea frenetic din palme în momentul în care cel poreclit Ivan Drago își făcea intrarea pe "We will rock you", românul s-a impus la decizie și a intrat definitiv în istorie. "Unde era el, aveam sala plină. Avea un lipici extraordinar la public. Melodia sa de intrare devenise la un moment dat un fel de imn al Local Kombat"

4. Meci epic cu Ray Sefo

În 2010, la cel mai mare eveniment pe reguli K-1 organizat vreodată în România, promotorul Eduard Irimia a făcut minuni, aducând la București crema acestui sport, printre care și pe Ray Sefo, finalistul turneului din Japonia. Iar neo-zeelandezul avea nevoie de un adversar. Cine putea să fie dacă nu Iftimoaie? Sportivul originar din Bacău a revenit după trei ani de pauză special pentru duelul cu Sefo. "Cu toții așteptam acest meci. Am fost ring announcer atunci. Cu vreo câteva meciuri înainte, fiind cu gândul la Iftimoaie, la un meci al lui Atodiresei, l-am anunțat învingător pe Iftimoaie. Ca și la Ustinov, nu cred că îi dădea cineva șanse măcar să rămână în picioare până la final. A făcut o impresie foarte bună, lumea a aplaudat în picioare evoluția celor doi, care nu s-au menajat", își mai aduce aminte Octavian Pescaru.

5. A ținut să lupte în prima gală Superkombat din istorie

La finalul lui 2010, promoția japoneză K-1 avea să intre în faliment, iar galele istorice care aveau loc în fața a 60.000 de oameni au dispărut, așa că Europa a fost nevoită să se reinventeze pentru a continua visul a mii de luptători. Iar unul dintre aceștia este Eduard Irimia, promotorul lansând de la București circuitul Superkombat, care avea să devină casa unora dintre cei mai spectaculoși sportivi de pe continent. Ionuț Iftimoaie a decis să fie alături, iar în evenimentul-pilot a avut parte de o altă confruntare spectaculoasă. Revenit în ring după mai bine de un an de pauză, băcăuanul a făcut un meci de senzație chiar dacă a pierdut împotriva lui Dzevad Poturak, un obișnuit al finalelor K-1 din Japonia. Acum, Iftimoaie este din nou la treabă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-07-19

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE