2020-10-28 11:20

Fără vedetele Chiţu şi Căprioriu, FR de Judo a stabilit OBIECTIVUL la CM de la Budapesta

 |  14:26
Fără vedetele Chiţu şi Căprioriu, FR de Judo a stabilit OBIECTIVUL la CM de la Budapesta

În condiţiile în care Andreea Chiţu va lipsi, fiind accidentată, la fel ca şi Corina Căprioriu, retrasă temporar din activitate, președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, e de părere că delegația României la Campionatele Mondiale de la Budapesta (28 august - 3 septembrie) îşi va îndeplini obiectivul la această mega-competiţie, şi anume câștigarea unei medalii.

"Obiectivul nostru la Mondiale este o medalie. O medalie care să confirme poziția României în primele 10 țări ale judo-ului mondial. Iar asta nu este puțin deloc, numai dacă ne gândim că România are 3.500 de sportivi, iar, de exemplu, Brazilia aproximativ 1 milion. Noi suntem pe un trend bun și vrem să ne punem pe harta judo-ului cu pretenții la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a declarat pentru Agerpres Cozmin Gușă.

"Monica Ungureanu (48 kg) este într-o formă foarte bună, Loredana Ohâi (57 kg, FOTO) vine după o accidentare de jumătate de an, dar a revenit bine și sperăm să confirme la această ediție a Mondialelor. De asemenea, Ștefania Dobre debutează la 63 de kilograme, dar are și ea șansa ei. La masculin îi avem pe Marcel Cercea și Alexandru Raicu la 73 de kilograme, doi sportivi competitivi. Și bineînțeles, Daniel Natea, care s-a accidentat în luna iulie, dar de la 1 august s-a antrenat bine și poate obține o medalie", a adăugat președintele FRJ.

Şeful FRJ se așteaptă la o competiție foarte dură la Budapesta. "Mondialele acestea se anunță cele mai competitive din istorie, în primul rând pentru că Budapesta este trambulina de lansare pentru Tokyo 2020. Apoi se inaugurează sistemul nou pe echipe, cu 3 băieți și 3 fete, și nu în ultimul rând premiile care se vor acorda. La Budapesta organizatorii vor da pentru prima oară în istorie premii în valoare totală de 1 milion de euro. Iar acest lucru obligă și federațiile să dubleze premiile pentru medaliați. Așa că miza va f extrem de mare și ne așteptăm la o competiție dură", a precizat Cozmin Gușă.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de judo de la Budapesta

Masculin: Marcel Cercea (73 kg), Alexandru Raicu (73), Vlad Vișan (81 kg), Cristian Bodîrlău (90 kg), Mark Stoica (90 kg), Luca Kunszabo (100 kg), Valentin Radu (100 kg), Daniel Natea (+100 kg), Mircea Croitoru (+100 kg);

Feminin: Alexandra Pop (48 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Larisa Alexandra Florian (52 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Ștefania Dobre (63 kg).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-08-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE