2023-06-02 18:49

Ele sunt “fetele rele” din sportul românesc!

 |  13:29
Ele sunt “fetele rele” din sportul românesc!

Fetele au 14 ani, dar cu siguranță nu vrei să le superi! Amândouă se transformă în adevărate luptătoare atunci când se închide cușca și rămân doar cu adversarele. Daria și Mirela au ocupat primele două locuri ale podiumului la mondialele de MMA din Abu Dhabi!

Așa s-a întâmplat și la mondialul de juniori, acolo unde au participat peste 500 de sportivi, iar „tricolorele” au ocupat locurile 1 și 2! Ca să devină cea mai bună din lume la lupta în cușcă, Daria a trecut în semifinale de puternica luptătoare Ayaulym Aubakir, din Uzbekistan, iar în finală a învins-o prin KO tehnic, pe campioana en-titre, Myroslava Boichuk,  din Ucraina.

 

„M-am antrenat foarte mult pentru acest titlu de campioană mondială. Când m-am urcat pe podium și s-a făcut liniște pentru imnul României, a fost un sentiment incredibil” – Daria Hainagiu, campioană mondială de MMA.

 

Fetele, aflate la prima competiție de acest nivel recunosc că au avut emoții, dar și le-au stăpânit perfect. “Când s-a închis ușa de la cușcă emoțiile au crescut, dar au dispărut după primul punct pe care l-am dat” - Daria Hainagiu.

 

„Nu am știut la ce să mă aștept, chiar dacă urmărisem meciuri pe internet, dar nu mai luptasem în cușcă. După ce am trecut de primul meci, a fost mai ușor sentimentul acela că rămân în cușcă doar eu cu adversara mea” – Mirela Cojocaru, vicecampioană mondială de MMA.

 

Ele sunt “fetele rele” din sportul românesc!
zoom
Daria și Mirela se pregătesc pentru clasa a IX-a

 

În paralel cu sportul, fetele antrenate de Amatto Zaharia, Sanda Zaharia și Yani Zaharia merg bine și cu școala. Ele au intrat la același liceu, la clasă cu profil matematică-informatică.

 

„Școala este foarte importantă. Îmi doresc să ajung la Facultatea de Medicină și sper ca în paralele să pot continua și cu sportul de performanță” - Daria Hainagiu

 

„Mie de mică mi-a plăcut matematica, nu m-am gândit ce voi face mai departe, dar cu siguranță știu că sunt bună la matematică” - Mirela Cojocaru

 

Au avut adversari din 41 de țări!

 

Daria și Mirela sunt legitimate CS Amatto Budokan și au reușit, la prima lor participare la o competiție mondială de MMA, două medalii extrem de prețioase la concursul care a aliniat la start peste 500 de sportivi din 42 de țări. Daria a cucerit aurul prin KO tehnic chiar în fața campioanei en-titre, la categoria 44 de kilograme, în timp ce Mirela a luat argintul la 52 de kilograme, devansând-o pe podium atât pe campioana Marii Britanii, Macie Gaffney, cât și pe Angelina Neaymi, reprezentanta Libanului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE